Takläggare i Falun Borlänge

Takläggare i Falun Borlänge

 

Har du ett hus i närheten av Falun och Borlänge området i behov av en takläggare?

 

Att veta om takläggning

 

Att byta ut ett äldre tak kommer ge ditt hus ett riktigt lyft. Det kommer inte bara få det att skina upp och kännas mer levande, utan det är också otroligt viktigt för att hålla fukt och vatten borta. I det otroligt blöta klimat vi finner här en aning norrut i Sverige gäller det ha en seriös och noggrann takläggare man kan förlita sig på så att jobbet blir ordentligt gjort.

 

Att lägga tak på egen hand är självklart en möjlighet. Arbetet är krävande och noggrannhet är av största vikt. Såvida du eller någon bekant inte är en erfaren takläggare rekommenderar vi inte att ni chansar och “lär er på vägen”. Ett slarvigt lagt tak kan komma att kosta bra mycket mer än om du anlitat några takläggare med mycket kunskap och erfarenhet när det gäller takläggning.

 

 

Husets placering spelar roll

 

Vart ditt hus är placerat eller vart du planerar att bygga din bostad spelar stor roll inför valet av tak. Olika typer av väder kräver olika typer av tak och sätt att applicera det på. Därför är det viktigt att du talar med en takläggare som har lokal kunskap. Detta är självklart inget som gemene man bör veta, utan det är en fråga som vi specialister med tar itu med.

 

 

 

När det är dags att byta

 

 

Tak är inget som håller för evigt, utan måste bytas ut med jämna mellanrum. På grund av alla de år som utgör mellanrummet mellan bytena är det lätt att det glöms bort helt och hållet. Det finns en del förändringar som indikerar att det är dags att byta tak.

 

Om du märker att din vind samlar fukt och speciellt om det läcker in vatten är det klara bevis på att ditt nuvarande tak inte hållet måttet. Oavsett vilket tak som belägger ditt hus är sprickor, mossa och rost aldrig bra. Märker du att ditt tak är täckt med något av detta är kan det vara värt att låta en professionell takläggare undersöka det närmare.

 

 

 

Vissa typer av tak utgör en större fara när det börjar bli till åren. Om ditt tak består av tegelpannor finns det alltid en risk för att de börja lossna och bitar eller hela pannor kan plötsligt frigöra sig. Detta kan självklart sluta väldigt illa och alla typer av skador av denna sort ser vi som onödiga.

 

 

STH bygg - Din takläggare i Borlänge och Falun

 

Vi har lång erfarenhet inom området och har varit aktiva som takläggare i Falun och Borlänge sedan 1994. Med över 20 års erfarenhet och goda referenser kan du lita på att vi utför vårt jobb med allra bästa slutresultat. Misstänker du ett annalkande byte besöker vi gärna din bostad för att undersöka ditt tak.

 

Har du frågor angående takläggning och allt som tillkommer kan du närsomhelst kontakta oss. Vi delar gärna med oss av vår kunskap.

 
 
 
 

Våra takläggare är nu utrustade med ännu mer kunskap efter en nyligen genomförd utbildning

Info@sthbygg.se

0246-20110

070-2285585