Målning & Tapetsering

Målare Falun Borlänge

Oavsett om du vill ha målning utfört inomhus eller utomhus eller tapetsering i närheten av Falun och Borlänge området kan vi på STH Bygg erbjuda noggranna och proffessionellt utförda arbeten gjorda av erfarna målare.

Vad STH Bygg kan göra för dig.

Vi på STH Bygg har stor passion för de hantverk vi utövar och har varit aktiva som målare i Falun och Borlänge området under många år. Vår långa erfarenhet och vår lokala kännedom tillåter oss att utföra jobb med ett perfekt slutresultat och till bästa pris.

Vare sig du letar efter en målare i Borlänge, Falun eller i närområdet är vi glada att kunna stå till tjänst. Vi utför målarjobb både utvändigt och invändigt och talar gärna med er angående om dina framtida projekt.

Målare invändigt & utvändigt

Våra professionella målare tar hand om all målningsarbete både inomhus och utomhus med noggrannhet och skicklighet. Oavsett om det är för att förnya utseendet på ditt hem, skydda det mot väder och slitage eller förbättra dess värde och attraktivitet, kan du lita på oss för att leverera överlägsna resultat.

STH Bygg målar ditt hus

Att måla om huset kan förändra hur du känner för huset helt och hållet. Det är otroligt vackert och rogivande att skåda väggar och lister som är fräscha och perfekt målade. För husets hälsa är det också avgörande. Nylagd och tät färg håller både fukt och vatten borta.

Hur nyttigt och vackert det än må vara är det också ett väldig tidskrävande arbete och vill du inte ödsla din välförtjänta semester på projektet kan det vara värt att överlåta arbetet till en erfaren målare. Då får du det också professionellt gjort, av personer som spenderat flera år med att finslipa sin teknik och sitt sätt att arbeta. Vi har utfört arbetet som målare både i Falun och Borlänge samt i närliggande orter i många år.

Ett litet urval bilder på utförda målningsarbeten i Falun och Borlänge

Att tänka på vid målning av ditt hus utvändigt:

  • Utför arbetet under rätt årstid
  • Välj färg utifrån ditt hus och dess läge
  • Låt det ta den tid som behövs
  • Skrapa och tvätta noggrant
  • Var petig med grundmålningen

Måla i rätt väder och årstid

En utvändig målning av ditt hus kräver att vi utför arbetet när vädret tillåter det, något som ibland inte är lätt att lyckas med här i Sverige. Eftersom vi har kalla vintrar här i vårt land är det bra om det görs under den tid då det är som varmast, nämligen sommarhalvåret. Då torkar färgen som bäst. Dock finns det flera orsaker för oro. Regn är en orsak men också plötsliga anfall av både pollen och insekter kan totalt ödelägga det arbete som pågår. Som erfarna målare i Falun och Borlänge samt städernas närområden vet vi exakt när riskerna ökar och när det är som bäst att måla.

Rätt utrustning ger rätt resultat

Att ha tillgång till rätt utrusning är avgörande för en lyckad målning av ditt hus. Det besparar dig massa extra arbete som att t.ex. skrapa bort färgstänk och måla om etapper som inte blev som du tänkt dig. Vi på STH Bygg använder oss alltid av de allra mest effektiva redskapen, vilket i sin tur ger oss det allra bästa slutresultat. Våra målare är perfektionister och tror på ett noggrant utfört arbete.

När man målar ett hus invändigt är utrustning inte en lika stor del av projektet. Då är det mer våra målares långa erfarenhet vi förlitar oss på. Idag räcker det inte med att husets väggar och tak har rätt färg. Vi målar med stor noggrannhet och nöjer oss inte förrän resultatet är fläckfritt.

Rätt val av färg

Att välja rätt färg kan innebära flera olika saker. Först och främst måste vi välja rätt sorts färg. Alltså den färg som passar bäst för det material ditt hus består av. Det är inte alltid lätt att se vad för typ av trä eller fasad du har och ett professionellt utlåtande av en erfaren målare är det allra säkraste.

När du vet vad för material du har är det dags att välja ut den färg, vars egenskaper passar allra bäst för ditt hus och den plats ni bor på. Det finns alltifrån linoljefärg, alkydoljefärg, slamfärg samt en massa andra alternativ som alla har sin positiva och negativa egenskaper, valet av färgtyp är något våra målare mer än gärna kan hjälpa dig med.

Vikten av ett noggrant grundarbete

Alla som någon gång har målat ett hus vet att det är ett jobb som faktiskt kan vara ett underhållande sådant. Det är ett jobb som blir bättre desto mer noggrann du är och du ser snabbt ett resultat. För varje timme som går blir väggen vackrare och blänker ännu mer i sommarsolens hetta. Något som gärna kunde går snabbare är det lite mer slitsamma grundarbetet. Att timme ut och timme in skrapa samma vägg ger inte riktigt samma tillfredsställelse och du har inte heller något skinande resultat att visa upp.

Vi kallar det grundarbete för att det är trots allt här vi lägger grunden för hur vi vill att vårt slutresultat ska bli. Att göra denna del av projektet väldigt noggrant kommer att löna sig år efteråt när färgen fortfarande sitter lika starkt som det år du målade det. Ett nymålat hus vars grundarbete inte utfördes korrekt ser i stort sett lika vackert ut som ett där allt gjordes korrekt. Det är inte förrän tid och väder börja slita på huset som den stora skillnaden syns. Då är det lätt att små områden flagnar och bitar av färg avlägsnas och du kommer snart behöva återvända till tankarna angående att måla om huset, igen.

Ett grundarbete bör inkludera:

  • Tvätta bort gammal smuts och fett(bör göras med specifikt målartvätt)
  • Är målningen utvändig är det alltid rekommenderat att skrapa väggarna
  • Ojämna ytor och hål bör spacklas
  • Slipa spackel

Ta hjälp av proffessionella målare i Falun

Det finns alltid någon som behöver duktiga målare i Falun och det är verkligen lätt att förstå varför. Falun är känt för sitt vackra landskap, sina fina stugor och många små sjöar. Med hjälp av våra duktiga målare kan invånarna enkelt fortsätta att hålla sina hem vackra, både utvändigt och invändigt. Att måla om själv är ett projekt som tar både mycket tid och kräver en hel del kunskap.

Det gäller att använda sig av rätt målarfärg, förbereda på rätt sätt och dessutom börja måla när vädret är rätt om det är ytterväggarna som ska målas. Mycket ska stämma helt enkelt och att försöka sig på allt detta själv är inte alltid det lättaste. Våra målare i Falun kan utan problem hjälpa dig med målandet, från planering till färdigt resultat. Allt du behöver göra är att ta kontakt med oss så kan vi tillsammans gå igenom hur våra målare kan hjälpa just dig.

Att vi har kunnat bedriva vår verksamhet framgångsrikt i mer än 20 år här i Falun är en kvalitetsstämpel vi är stolta över. Våra nöjda kunder talar för sig, och vi tror att en stor anledning till vår framgång beror på att vi alltid tar kunden i första hand.

Målare i Falun med erfarenheten som behövs

Att arbeta som målare i Falun handlar om mer än att bara måla på den faluröda färgen på väggarna. Vi på STH Bygg tar oss an både måleri- och byggarbeten över hela Dalarna och dessa arbeten ser sällan likadana ut. Det beror till stor del på att landskapet är väldigt skiftande i Dalarna, det är inte för inte som man kallar Dalarna för ett Sverige i miniatyr. Här finns stilla sjöar, böljande berg och lummiga skogar, vilket även innebär att förutsättningarna för att målarfärgen ska hålla ser olika ut hela tiden. För våra målare i Dalarna är det inga problem alls.

Genom att analysera både ytterväggarna och den tidigare målarfärgen samt hur miljön i just ditt område kommer att påverka väggarna kan våra målariarbetare ta ett beslut om vilken målarfärg som är bäst att använda. Det gäller även vid målning inomhus. Här påverkar naturligtvis inte miljön färgvalet men det gör däremot väggmaterialet och inredningen. Våra målare ser till att du får en målning som håller länge och som ser bra ut under många år. Vi hjälper även till med förslag på vilket utseende som kan bli snyggt, vi har målat många rum under våra år så vi har en hel del kunskap att gå på.

Våra målare i Falun målar utvändigt och invändigt

Om du vill kunna måla dina ytterväggar själv så finns det en hel del som du måste ha koll på. Det handlar framförallt om allt arbete som måste göras innan själva målningen överhuvudtaget kan sätta igång. För att exempelvis måla husfasaden behöver du först och främst köpa rätt färg. Detta är en konst i sig, något våra målare är väl medvetna om. Det finns flera delar i målarfärg som påverkar både kulören, skyddet och hållbarheten. Först och främst så har du själva pigmentet, det som ger målarfärgen dess färg. Sedan har du bindemedlet, det som ser till att målarfärgen fäster på ytan.

Sist men inte minst har du lösningsmedlet, det som ser till att målarfärgen är lite lösflytande och inte ett klister. Valet av målarfärg påverkar resultatet och tiden det tar både för att måla och sedan för torkningen.

Förutom målarfärgen så behöver du även helt andra typer av verktyg och redskap jämfört med målning inomhus. Det kan handla om en rejäl stege för att kunna nå det högt belägna och jobbiga delarna av en fasad samt exempelvis en högtrycksspruta för att rengöra ytan snabbt och lätt med innan själva målningen kan påbörjas. Detta för oss till en annan del av förarbetet, rengöringen.

Som våra målare i Falun vet så är det viktigt att träfasader rengörs ordentligt innan målningsarbetet kan påbörjas. Det beror på att smutsen kan få mögel och alger att fästa sig bättre, något som vi naturligtvis vill undvika. Att använda en högtrycksspruta på trä är något man ska vara försiktig med. Våra erfarna målare ser till att tvätta och rengöra träfasader och andra typer av ytterväggar utan att på något sätt skada ytorna.

I vissa fall upptäcker våra målare träplankor eller dylikt som måste bytas ut. Även här kan vi på STH Bygg hjälpa dig, våra snickare kan snabbt komma på plats för att sköta arbetet och sedan låta målningen fortgå. Ibland skrapar vi även bort den gamla färgen för att kunna måla direkt på träytan. Då ser våra målare i Dalarna till att även grunda ytan så att den nya målarfärgen kan fästa på ett bra sätt.

En annan mycket viktig del i målandet är att täcka för de ytor som inte ska målas. Det handlar exempelvis om olika detaljer kring fasaden eller listerna om vi befinner oss inomhus. Med hjälp av målare i Falun som har arbetat i flera år kommer både golv, detaljer och andra ytor att vara väl beskyddade från färgstänk och dylikt.

Sist men inte minst så måste du tänka på att du ska kunna läsa av omgivningen och vädret när du ska måla, något våra målare är duktiga på. För att få det bästa möjliga resultatet vid ett målningsarbete så måste vädret vara torrt och helst inte för varmt eller för kallt.

Dessutom måste våra målare i Falun ha koll på andra faktorer som exempelvis möjligt regn, pollen och den relativa fuktigheten i området. Vi ställer stora krav på våra målare men det är också en av anledningarna till att vi är så framgångsrika och kan leverera så bra resultat. Våra målare har allt som behövs för att kunna genomföra bra målningsarbeten i Faluns skiftande miljöer. Känner du dig det minsta osäker på någon av dessa delar så är det bäst att låta våra erfarna och professionella målare i Falun ta hand om arbetet åt dig. Det är något vi gör med glädje.

Målare i Falun som kombinerar hög kvalitet med ett miljötänk

Att hålla Falun vackert är ett arbete som aldrig tar slut. Våra målare tar sitt ansvar genom att arbeta på ett sätt som är skonsamt mot miljön samtidigt som vi fokuserar på att ge dig det bästa möjliga resultatet. Det innebär inte bara att vi och våra målare försöker använda miljövänliga produkter så mycket som möjligt. Vi försöker även se till att använda allt material så effektivt som möjligt och minska spillet.

Våra målare i Falun ser även till att återvinna det som går och allt källsortera det eventuella skräp som samlas ihop. Genom att alltid försöka tänka på hur våra målare påverkar miljö kan vi se till att vårt sköna landskap ser lika vackert ut idag som när våra framtida generationer kommer att leva här. Genom våra målare blir hela arbetet, från planering och förberedelse till målningen och efterarbetet gjort på ett effektivt och miljövänligt sätt.

Vi bryr oss om Dalarna

Våra målare i Falun är mer än bara vanliga målare i Dalarna. Samtliga av oss på STH Bygg bryr oss om att hålla kulturen och traditionerna från Dalarna vid liv. Förutom att vi målar om hem runt omkring i landskapet så genomför vi även många andra typer av arbeten, som exempelvis renoveringar och nybyggnationer. Något som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda är timringsarbeten, konsten att bygga timrade hus enligt de gamla byggteknikerna från Dalarna.

Vilka är vi på STH Bygg?

STH Bygg är ett företag som har byggt, målat, renoverat och snickrat i Dalarna under många år. Vi har mer än 20 års erfarenhet av alla möjliga slags arbeten och byggprojekt, för både stora och små kunder. Med vår bas i Svärdsjö genomför vi arbete över hela Dalarna. Det spelar ingen roll om du vill att våra målare i Falun ska måla om din fasad, dina väggar inomhus eller om du vill att våra snickare ska bygga om något åt dig. Vi kan genomföra många olika typer av byggrelaterade tjänster, kolla igenom vår hemsida för att se allt vi erbjuder våra kunder.

Med oss kan du förverkliga drömmar

Vi lever för den känsla som våra kunder får när de får syn på sina nya hem. Oavsett om det handlar om att våra målare målar om en fasad, att våra snickare bygger en ny altan eller att våra byggmästare får ihop ett helt nytt timrat hus. När våra kunder är mer än nöjda så blir även vi glada.

Drömmer du om ett finare hem? Vill du kunna äta ute på den nya verandan till sommaren när vädret är fint? Har du en idé om hur ditt hem ska se ut? Våra snickare, byggnadsarbetare och målare i Falun kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Ta det första steget och kontakta oss redan idag så kan vi prata igenom de olika detaljerna. Vi finns att kontakta både genom formuläret på hemsidan, genom mejl eller via telefon. Vi ser fram emot att få höra från dig!

Låt våra målare i Borlänge hjälpa dig måla väggarna

Letar du efter duktiga målare i Borlänge som kan hjälpa dig att fixa till ytterväggarna eller innerväggarna i ditt hem så har du kommit till helt rätt ställe. Vi på STH Bygg har professionella och erfarna målare som mer än gärna hjälper dig med målningen. Istället för att du själv ska lägga ner all den tid som behövs för att se till att rätt målarfärg används, att grundarbetet utförs på rätt sätt och att vädrets förutsättningar är korrekta så kan du istället överlåta allt detta till oss.

Genom att låta våra målare i Borlänge få ta hand om ditt hem kan du förändra utseendet på bostaden hur lätt som helst. Att få komma hem till en nymålat och vackert hem är en känsla som alla bör få uppleva. Det är inte bara för utseendets skull som du bör använda dig av våra målare, att regelbundet måla om väggarna är bra av flera anledningar. Låt oss hjälpa dig förändra, förnya eller förbättra ditt hem redan idag.

Målare i Borlänge med lång erfarenhet

Det finns flera anledningar till att låta våra målare i Borlänge få måla om dina ytterväggar regelbundet. För de första så blir målarfärg uttorkad och sliten med tiden. Färgen förlorar sin kulör och ser tråkigare och sunkigare ut. När våra målare har målat om får ditt hem genast ett nyare och fräschare utseende. Att måla handlar om mer än att bara doppa penseln i färgburken och sedan direkt börja måla upp och ner längst väggarna.

Det finns väldigt många faktorer som våra duktiga måleriarbetare måste ha i åtanke när de ska måla om ett hem. En av de viktigaste faktorerna handlar om att använda sig av rätt färg för just dina förutsättningar. Vi på STH Bygg målar alla möjliga typer av fasader och innerväggar.

Dessa kan se helt olika ut och dessutom befinna sig på platser med helt olika förutsättningar när det kommer till klimat. Detta är faktorer som påverkar valet av målarfärg. Med hjälp av kompetenta målare kan du få all den hjälp du behöver när det kommer till valet av målarfärg. Vi gör dig införstådd i varför viss färg behövs och även hur mycket som kommer att behövas.

När våra målare applicerar ny färg på väggarna så ger vi inte bara huset en ny färg. Vi ser även till att återigen skydda hemmet från slitage. Detta är nämligen en av de egenskaper som bra målarfärg har. Det finns flera olika typer av målarfärger att välja mellan och det är inte alltid så lätt att veta vilken som ska användas.

Om du ska välja en målarfärg själv så måste du tänka på pigmentet, bindemedlet och lösningsmedlet samt hur dessa kommer att påverka väggarna. Olika ytor behöver olika typer av målarfärg för att kunna fästa och skydda bra och samtidigt se bra ut. Vi väljer färg genom att noggrant undersöka väggarna samt den tidigare målarfärgen. Genom att överlåta valet av målarfärg till våra målare i Borlänge kan vi tillsammans hitta en lösning som passar just dig och ditt hem.

Våra måleriarbetare fokuserar på kvalitet och miljö

Oavsett om det handlar om att måla inomhus eller utomhus så är våra målare i Borlänge redo att utföra jobbet på bästa möjliga sätt, både när det kommer till kvalitet och när det kommer till miljöpåverkan. Att utföra ett kvalitetsjobb handlar till stor del om att se till att förberedelserna och grundarbetet blir utfört korrekt och effektivt.

Om att förbereda ett målarjobb

För en fasadmålning måste våra målare utföra ett grundligt förarbete för att se till att färgen fäster så bra som möjligt samt att den håller i flera år. Det handlar bland annat om att skrapa bort gammal färg och tvätta rent ytan med olika medel om det behövs.

I vissa fall måste trä som har blivit mjukt och dåligt bytas ut, något som våra snickare på STH Bygg kan ta hand om. När våra målare skrapar bort färg så applicerar de en ny grundfärg innan själva täckfärgen kommer på plats. Det är täckfärgen som kommer att ge ditt hem det utseende du vill ha. Färgmässigt finns det många olika utseenden att välja mellan, naturligtvis så kan du alltid köra på den klassiska Faluröda färgen.

Våra målare ser till att det målas under rätt tid

En annan mycket viktig faktor när det kommer till att leverera ett bra resultat är valet av tidpunkt för målningsarbetet. För att se till att målarfärgen håller måttet, måste vädret vara torrt och svalt både under och efter målningen. Det innebär att det finns årstider då förutsättningarna för att måla är riktigt bra samt även tvärtom, urusla. De bästa tiderna för att måla är månaderna maj hela vägen till augusti och i vissa fall lite längre än så. Även om det är en bra månad så innebär det inte att vi kan garantera att vädret kommer att bli fint. Som du själv vet så kan det ofta bli både blött och fuktigt även under vår och sommar.

Skulle det bli dåligt väder så finns det fortfarande möjlighet att fullgöra jobbet på ett tillfredsställande sätt genom att använda sig av ett fasadskydd och en värmefläkt.

Målare i Borlänge för inomhusmålning

Vi på STH Bygg har målare som naturligtvis även utför målningsarbeten på innerväggarna. Även här är vi noga med att använda rätt färg till jobbet samt se till att förarbetet blir gjort på rätt sätt. Här är det extra viktigt för våra måleriarbetare att se till att maskeringstejp täcker ytorna och detaljerna närmast målningsytan samt att golvet är skyddat mot möjliga målarfärgsstänk. Eftersom vi är flera som arbetar blir arbetet fortare utfört. När våra målare kan fokusera på varsin sak så blir det även mer noggrant utfört.

Med rätt redskap och verktyg

För att kunna ge våra målare rätt förutsättningar för att kunna utföra ett snabbt och effektivt jobb tillhandahåller vi de bästa verktygen och redskapen som behövs till jobbet. Något som du själv slipper att tänka på när du använder våra tjänster.

Låt våra målare i Borlänge göra jobbet åt dig

Att försöka måla sina väggar själv tar både lång tid och kräver en hel del kunskap. Förutom all den tid du måste lägga på grundarbetet och på att välja rätt färg så får du inte heller glömma inköp och underhåll av både målarfärgen och redskapen du använt. Penslar ska tvättas och rengöras på ett korrekt sätt, helst utan att du råkar sätta stopp för avloppet.

Färgburken ska förseglas och sedan lagras på ett sätt som gör att du kan använda dig av färgen även längre fram i tiden. Vid inomhusmålning så måste även ytorna rengöras och i vissa fall även spacklas och slipas. Det är ytterligare moment som kräver både verktyg och material.

Våra målare kan enkelt ta över hela arbetet med målningen och vet precis vad som ska göras och när. Du kan istället ägna din tid åt något helt annat och se fram emot de vackra slutresultatet. Dessutom slipper du köpa in verktyg som du sedan måste ta hand om. Med profesionella målare blir allt helt enkelt lättare.

Våra målare i Borlänge tänker på miljön

Vi vill naturligtvis att Sverige ska fortsätta att se vackert ut, både när det kommer till husen vi målar om samt till själva naturen. De vackra skogarna och de många sjöarna vi har i Dalsland är väl värda att skyddas och tas omhand. När våra målare arbetar så ser vi till att de alltid arbetar miljömedvetet. Det handlar om att använda miljövänliga produkter, se till att rester och skräp källsorteras samt att minimera spillet från både färg och material så mycket som möjligt. Vi gör vårt bästa för att även framtida generationer ska kunna njuta av Dalarnas vackra landskap och miljöer lika mycket som vi har gjort.

Vilka är vi på STH Bygg?

STH Bygg är ett företag som har funnits här i Dalarna under många år. Med mer än 20 års erfarenhet av att bygga, måla, renovera och utföra mängder av olika byggtjänster runt omkring i Borlänge, Falun och andra städer har vi allt som behövs för att kunna erbjuda även dig ett bra målningsarbete på ett bra pris. Vi ser till att du enkelt kan anlita målare i Borlänge vars kompetens och erfarenhet du kan lita på.

Börja tänk över målningen av ditt hem redan idag

Att låta våra målare få se över ditt hem är inte något man gör över en dag. Att se till att målningen blir gjort på rätt sätt, vid rätt tidpunkt och efter dina krav och önskemål tar sin tid. Börja tänk över beslutet redan idag och kontakta oss direkt så kan vi sätta och ned och gå igenom de olika punkterna som du måste ha i åtanke. Tillsammans med våra målare i Borlänge kan även du få ett nytt och vackert hem, både invändigt och utvändigt. Vi erbjuder även andra typer av byggtjänster som du kan läsa mer om på här på hemsidan.